Početna » Proizvodi » Mozganje » Društvene Igre » Karte Picturesque (noćna edicija)

Karte Picturesque (noćna edicija)

600,00 дин.

Ukoliko Vas društvena igra Karte Picturesque (noćna edicija) asocira na Pictionary, veruj te nam, ne grešite. Picturesque je uprošćcena verzija globalno poznate igre Pictionary.

LOKACIJE PRODAVNICA : MAPA.
DOSTAVA (cenovnik) besplatno za preko 3000 din.
SMS NARUČIVANJE (0603070523)

 

Opis

Ukoliko Vas društvena igra Karte Picturesque (noćna edicija) asocira na Pictionary, veruj te nam, ne grešite. Picturesque je uprošćcena verzija globalno poznate igre Pictionary tj.polazna osnova je ova igra ali sa malim izmenama, i to ni manje ni više nego mini verzija koja ne zahteva tablu i tajmer. Noćna edicija se odnosi na tamnu stranu kartice gde su pojmovi iz oblasti +17.godina, tako da poštujte pravila.

Naime, igra je zaista kvalitetno odrađena i prilagođena nađem govornom području pri čemu je od orginalne igre pozajmila samo logiku igranja. Ostalo je sve novo i naše. Želeći da učinimo igru lako dostupnom i prenosivom, nismo pravili luksuzno pakovanje sa tajmerom, olovkama i blokčićem zbog neopravdano veće cene utroška materijala koji se brzo troši i baca. Danas svako ima mobilni sa tajmerom, olovke u fiokama, a blokčiće u svakoj knjižari. Mada ih možete naći i u našoj ponudi.

Opis igre

Za igru je neophodno obezbediti olovke i papire za crtanje za svakog igrača. Najbolje uzeti blok sa spiralom na vrhu, dimenzija A6 ili B6 (zvaćemo ga blokčić u opisu igre). Svaki igrač uzima jednu olovku i jedan blokčić.

Svaka kartica (od ukupno 100) ima svetlu i tamnu stranu sa po 3. stavke (pojam ili radnja) koju je neophodno nacrtati u određenom roku. Vreme crtanja možete definisati sami ili pak i ne morate.

Pre uzimanja kartice, neophodno je da se svi igrači dogovore ko je prvi igrač i u kom smeru se igra odvija. Ko prvi igra je CAR.

SVI IGRAČI izvlače karticu, počevši od CARA. CAR odlučuje da li se igra TAMNA ili SVETLA strana kartice. Takođe odlučuje i koja se pozicija crta (prva, druga ili treća). Na primer: Svetla strana pozicija 2.

Potom svi igrači u ISTO VREME crtaju odabranu stavku sa svoje kartice (stavka 2.u ovom primeru), vodeći računa da ih niko ne vidi.

Izvučenu karticu svaki igrač ZADRŽAVA kod sebe do kraja kruga.

Kada završite crtanje, svako od igrača predaje svoj blokčić igraču do sebe u smeru igre kako ste se dogovorili na početku.

Sada je svako dužan da okrene novi prazan list iz blokčića preko crteža koji je dobio od susednog igrača i da NAPIŠE slovima šta vidi.

Potom svaki igrač predaje blokčić narednom igraču vodeći računa da taj igrač vidi samo ono što je napisano. Ne sme videti i prvobitni crtež. Zatim se stavlja novi papir preko i CRTA SE ono što je prethodni igrač napisao.

Ovi koraci (crtanje-pisanje-crtanje-pisanje itd.) se ponavljaju sve dok svaki igrač ne dobije SVOJ blokčić nazad.

Sada sledi tumačenje. Prvo se otkriva zadatak CARA. On na sto stavlja svoju karticu sa zadatkom koji je crtao. Pored njega svoj crtež, a potom pored njega polaže sva tumačenja i crteže od ostalih igrača i to redom kidajući papire iz svog blokčića. Onaj ko je pogodio tačno šta je bilo zadato (bilo nazivom ili crtežom), dobija 1.poen. Ukoliko niko nije pogodio, onda se bira onaj koji je najzabavniji od svih. I taj igrač dobija 1.poen.

Zatim drugi igrač otkriva svoju karticu sa zadatkom, svoj crtež i tumačenja njegovog crteža. Dodeljujući poen onome ko je pogodio ili bio najsmešniji. Zatim treći i tako do poslednjeg igrača.

Kada se završe sva tumačenja, svih igrača, tek onda ide novi krug, pri čemu naredni igrač postaje CAR koji odlučuje o strani kartice i stavku koja se crta.

Igrač sa najviše sakupljenih poena na kraju večeri je pobednik.

Sve ostale društvene igre možete pogledati klikom na Igre

Dodatne informacije

Težina0.2 kg

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Karte Picturesque (noćna edicija)”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možda će vam se svideti …