Catan (Katan) Društvena Igra (SRP)

Početak 5 Proizvod 5 Catan (Katan) Društvena Igra (SRP)

4.800,00 RSD

Besplatna dostava preko 4000 dinara

Plaćanje: pouzeće, kartica, IPS, žiro-račun

Sve cene su sa uračunatim popustima i PDV-om.
Nastojimo da budemo što precizniji u opisu proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

Svakako jedna od najpopularnijih društvenih igara na svetu: Catan (Katan) Društvena Igra. Naseljenici ostrva Katan, najpopularnija društvena igra današnjice, od sada i na srpskom jeziku. Oduševljava igrače svih uzrasta već skoro dve decenije, upravo svojom jednostavnošću i zanimljivom mehanikom igranja.

Naseljenici ostrva Katan trude se da izgrade uspešniji region od svojih suseda i to uz pomoć sreće, veštine i pameti. Igrači razvijaju svoj region uz pomoć sirovina koje dobijaju uz povoljan ishod bacanja kockica, grade puteve, sela i gradove, razvijaju svoju civilizaciju i sve to na malenom ostrvu Katan, na kome ima mesta za samo 4 igrača, a pobednik je samo jedan!

Dizajner: Claus Teuber
Umetnici: Volkan Baga, Tanja Donner, Pete Fenlon, Jason Hawkins

Catan je višestruko nagrađivan

2011 Ludo Award Best Board Game Editor's Choice Winner
2005 Gra Roku Game of the Year
2004 Hra roku Winner
2001 Origins Awards Hall of Fame Inductee
1996 Origins Awards Best Fantasy or Science Fiction Board Game Winner
1995 Spiel des Jahres Winner
1995 Meeples' Choice Award
1995 Deutscher Spiele Best Family Game Winner

Sadržaj Katan društvene igre

19 polja terena
6 delova morskog okvira
9 delova luke
18 kružnih tokena brojeva
95 karata resursa
25 karata razvoja
4 cene gradnje
2 specijalne karte “najduži put” i “najveća vojska”
16 gradova
20 naselja
60 puteva
2 kockice
1 plačkaš
1 pravila igre.

Kako se igra Katan?

Igrači predstavljaju jednu od frakcija koje naseljavaju ostrvo Katan. Tokom igre, oni će zidati naselja, gradove i puteve na ostrvu i boriti se za prevlast. Ostrvo se sastoji od provincija koje imaju šestougaoni oblik i od obale na kojoj se nalaze luke. Svaka od provincija predstavlja jednu od pet sirovina koje igrači skupljaju.

Nasljenici skupljaju ove sirovine (drvo, glinu, vunu, rudu i pšenicu) i njima zidaju svoja naselja, gradove i svoje puteve. Pored ovoga sirovine se mogu iskoristiti i za kupovinu razvojnih karti, koje omogućavaju različite stvari u igri. Na ostrvu se nalazi i jedno polje koje predstavlja pustinju i koje ne daje nikakve sirovine. Na pustinji se nalaze pljačkaši koji stupaju u igru kada se dobije 7 na kockama. Kada na igrača dođe red da igra, on baca dve šestostrane kockice. Dobijeni broj određuje koje provincije će proizvesti sirovine. Igrači koji imaju svoja naselja ili gradove naslonjene na ove provincije će dobiti odgovarajuću sirovinu. Ukoliko se dobije 7 na kockama, u igru se uključuje pljačkaš, a igrači koji imaju više od sedam karata u rukama moraju polovinu da vrate u banku.

Postavka za igru u kojoj učestvuje četiri igrača
Igrači mogu da trguju sirovinama međusobno, ako se obe strane slože oko trampe, ili da trguju sa ostrvom (bankom). Trgovina sa ostrvom se obavlja u srazmeri 4:1 (npr. 4 vune za 1 rudu). Ukoliko igrač ima naselje na luci ovu srazmeru može smanjiti u svoju korist u zavisnosti od luke na kojoj ima naselje, i to 3:1 (npr. 3 drva za 1 glinu) za bilo koju razmenu i 2:1 za određenu vrstu sirovine (luka sa simbolom rude omogućuje igraču da da 2 rude za sirovinu koja mu je potrebna).

Igra se završava kada jedan igrač skupi 10 bodova. Bodovi se skupljaju izgradnjom naselja (vrede 1 bod), izgradnjom gradova (vrede 2 boda), posedovanjem najveće viteške moći ili najdužeg puta (vrede po 2 boda) ili kupovinom razvojnih karata (ukoliko se izvuče razvojna karta koja predstavlja 1 bod). U nekim od ekspanzija pobeda se ostvaruje skupljanjem većeg broja bodova.
izvor Wikipedia.
Zvaničan sajt igre Catan.
Ostale društvene igre možete videti klikom na Društvene Igre.

Komentari

Komentara

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Catan (Katan) Društvena Igra (SRP)“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *