O nama

Prodavnica poklona

Naša priča

Ah kako je to lepo, pisati sve najlepše o sebi  u želji da će biti pročitano. Odmah započinjemo sa ”pozitivnim” superlativima.

Nekada, sada već davne 2007. godine, krstareći internetom u želji da pronađem savršen i pomalo neobičan poklon ali da nije iz dosadne grupe poklona piće, komad odeće, sat, kaiš ili knjiga, naleteo sam na par proizvoda koji bi mi pomogli u tome.

U želji da dođem do tih neobičnih stvari, suočio sam se (ne baš po prvi put) sa uzrečicom OVO JE SRBIJA. Hmm, razumeće me svi oni koji su naručivali neke proizvode sa one strane granice te davne 2007.godine.

Zahvaljujući okolnostima, srpski sam se zainatio da ostvarim svoju zamisao i sa kolegom pokrenuo internet prodavnicu neobičnih proizvoda baš te 2007. godine iz jednog stana nadomak Cvetkove pijace. Naziv firme je bio i ostao komplikovan: Gadgets n Toys.

Nakon nekoliko meseci teškog razmišljanja (bolje reći ratovanja), pobeda je bila naša! Sa zadovoljstvom smo vam predstavili, u vidu on-line kataloga, sve te zabavne, neobične, urbane i originalne gedžete i nekoliko fascinantnih tehničkih stvari sa određenom specifičnom funkcijom, koje vam apsolutno nisu potrebne, ali bude u vama onu goblinsku strast za posedovanjem.

Pet godina posle, tačnije 2012.godine u cilju proširenja poslovanja, osnovana je i firma Gadget 4 Gift. Ostali smo dosledni komplikovanim imenima, a pravi razlog je taj što smo imali, a imamo i dalje želju da se širimo van Srbije te nam je taj naziv Gedžet postao zaštini znak.

Nakon dugo vremena, došlo je do spajanja dve firme u jednu. Od 2022. godine ostaje da postoji samo Gadget 4 Gift.

Sada uživamo u novim izazovima, otkrivanjem najnovijih zafrkancija i trudimo se da sa vama otvoreno govorimo o tome. Ukoliko se i vi ludo zabavljate na našem sajtu naša misija je ispunjena!

Svaka zanimljiva ideja, predlog, sugestija ali i primedba nam je dobrodošla, jer cilj našeg postojanja i jeste zabaviti normalne, originalne, kreativne i dobronamerne ljude, pa makar i samo na trenutak!

Zašto naziv gedžet?

Gedžeti su, sa jedne strane, moderne tehnološke spravice koje nam ulepšavaju svakodnevni život (ili posao) i čine ga funkcionalnijim. Primer su pametni telefoni i satovi, tablet računari, odvojeni gps uređaji u kolima (mada su danas sastavni deo automobila) itd.

Dok sa druge strane tu spadaju i predmeti koji izazivaju određeno divljenje kako po dizajnu tako i po funkcionalnosti. Na primer, razna pomagala u kuhinji za pripremu hrane ili kancelarijski ukrasi, električni rezači olovka, njutnovo klatno itd.

Sve u svemu, to su uređaji i spravice koje vam ne trebaju ali vam život čine lakšim i lepšim, to su predmeti koje želite ali ne možete objasniti sebi zašto.

Ukratko

Nakon više od deset godina postojanja, skromnim napretkom, možemo se pohvaliti daljim rastom prodaje pre svega online ali i našim maloprodajnim objektima u Beogradu i Nišu iako smo se u početku oslanjali samo na internet prodaju.

Godina osnivanja

Broj proizvoda

Broj prodavnica

Online narudžbina

{
Gadget 4 Gift tj.gedžet prodavnica poklona, kako nas inače zovu, po svom asortimanu blesavih proizvoda, osnovana je 2007.godine.

Hvala vam što postojimo