Carcassonne (Karkasone) igra

Početak 5 Proizvod 5 Carcassonne (Karkasone) igra

2.800,00 RSD

Nema na zalihama

Dostupno za isporuku
Dostava je u roku od 24 do 48 časova. Veoma retko se dešava i duže. Razloge pročitajte na Dostava. Besplatna dostava za vrednost korpe preko 4000 dinara.
Click&Collect preuzimanje
Naručite proizvode online, a paket preuzmite u našoj prodavnici bez troškova dostave (Beograd, Niš i Novi Sad). Možete platiti u prodavnici ili online.
Ukoliko želite da preskočite online, možete pozvati i putem telefon rezervisati:
Beograd Skadarska: 0603070524
Novi Beograd YUBC: 0603070523
Niš: 0603070520
Novi Sad: 0603070514
Sve cene su sa uračunatim popustima i PDV-om.
Nastojimo da budemo što precizniji u opisu proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

Carcassonne (Karkasone) igra je strateška društvena igra inspirisana srednjevekovnom tvrđavom u istoimenoj istočnoj oblasti u Francuskoj.  Prodata je u preko 10.000.000 primeraka. Lagano se igra i brzo se uči. Karkasone je na srpskom jeziku i igra se postavljanjem pločica u kojoj igrači popunjavaju seosku okolinu utvrđenog grada. Igrači biraju između pločica koje prikazuju gradove, puteve, manastire i polja. Svaka nova pločica proširuje tablu za igranje i na nju igrači mogu da postavljaju svoje sledbenike. Postavljanjem sledbenika na prave uloge, pravite strategije za sakupljanje pobedonostnih poena. Igrač koji sakupi najviše poena do kraja igre postaje pobednik.

Uloge?

Sledbenici mogu preuzeti mnogo različitih uloga: ulogu viteza, ulogu monaha, ulogu farmera ili ulogu lopova, zavisno na koje mesto na pločici su postavljeni. Svaka uloga donosi poene različito. Na primer: lopov se postavlja na put i sakuplja 1 poen za svaku pločicu koja čini taj put. Monah se stavlja u manastir i za svaku pločicu oko manastira dobija 1 poen. Imate ograničen broj sledbenika i jednom kad ih postavite na pločicu ne vraćaju vam se sve dok građevina ili put na kome se nalaze ne bude završeni. Morate odlučiti da li treba da igrate na brzo vraćanje sledbenika i mali broj poena ili planirate dugoročno ostavljanje sledbenika na tabli, ali i veći broj poena.

Kako polagati pločice?

Kako mapa raste tako raste i mogućnost igračima da poremete jedni drugima planove. Svi polažu pločice na istu mapu, ali samo jedan sledbenik može biti u jednoj ulozi u isto vreme, pa ako ne dodelite jednu od uloga svom sledbeniku neko drugi će to uraditi. Pametno postavljanje pločica i sledbenika može uskratiti drugim igračima dragocene poene. Bez obzira da li ćete blokirati razvoj nekog grada ili povezati protivnikov put sa vašim zarad podele poena, Carcassonne nudi mnoštvo načina da iskoristite svoju lukavost i nadmudrite svoje protivnike.

Planirajte pobedu

Sa svojim jedinstvenim mehaniznom i 84 pločice može se konstruisati igra nebrojenih kombinacija i zanimljivih strategija. Carcassonne je igra koja se dopada kako početnicima tako i veteranima. Ovo izdanje igre je u potpunosti redizajnirano i modernizovano i uključuje dve ekspanzije „The River“ i „The Abbot“. Igra je 100% jezički nezavisna i uz igru dobijate pravila i na srpskom jeziku.

Nagrade i Priznanja:

2012 Ludo Award Best Board Game Editor's Choice Winner
2004 Vuoden Peli Family Game of the Year Winner
2004 Hra roku Nominee
2002 Årets Spel Best Family Game Winner
2001 Spiel des Jahres Winner
2001 Spiel der Spiele Hit mit Freunden Recommended
2001 Nederlandse Spellenprijs Nominee
2001 International Gamers Awards - General Strategy; Multi-player Nominee
2001 Deutscher Spiele Preis Best Family/Adult Game Winner
2000 Meeples' Choice Award

Društvena igra Carcassone sadrži:
1x Pravila na srpskom jeziku,
84x Pločice pejzaža,
40x Miplova,
12x Pločica reka,
4x Opata,
1x Tabla za vođenje rezultata,
Dimenzije: 29,5 cm x 19 cm x 7 cm,
Težina: 0,680 kg.

Dodatne informacije

Težina 0.7 kg

Komentari

Komentara

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Carcassonne (Karkasone) igra“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.