Koje su to prve društvene igre preporučene za decu i roditelje?

od strane | jul 8, 2020 | 0 Komentara

Koje su to prve društvene igre sa kojima se deca susreću? Od koje društvene igre namenjenih deci započeti? Ovo pitanje, a posebno u doba korone, sam i sebi postavio pošto imam decu uzrasta 3 i 6 godina.

Izolacija i zabrana kretanja podstakli su me na dodatnu zabavu sa decom u kući jer je valjalo ispuniti deci dan, a da bude zabavno i njima ali i meni.

Zadatak koji nimalo nije lak je bio ispred mene. Pronaći društvenu igru koja će biti zabavna i za uzrast od 3 i za uzrast od 6 godina. Ogromna je to razlika u tim životnim dobima kod dece. Započeo sam testiranje.

Prva igra na testu, bila je MimiQ. Igra, koju veoma brzo shvataju deca. Moje mlađe dete imalo je 2 godine i 10 meseci (rođena u maju) kada smo počeli da igramo Mimiq. Ovu igru je toliko zavolela da je igramo i posle 4 meseca. U igri je potrebno imitirati izraze lica onako kako je nacrtano na kartama kako bi se osvojila karta. Više o toj igri klik na Mimiq.

Čoveče ne ljuti se je bio sledeći izbor. Brzo se uči ali se brzo pretvara i u bilo koju drugu igru sem Ne ljuti se čoveče. Naravno, mislim na mlađe dete. Vreme igranja tj. strpljenja čitavih 5 minuta.

Ludi naučnici je odlična društvena igra. Zaista, bez ikakvog ustručavanja mogu da kažem da je igra vrhunska za uzrast od 4 godine pa na više, pošto ovu igru imam od kada je moje starije dete napunilo 4 godine. Posle 2 godine sa ovom igrom pošinje da se igra i mlađe dete ali je potrebno strpljenje. Mada njoj više služi da se igramo kupovine i prodaje sladoleda…loptice su kugle sladoleda, a epruvete su korneti.

Dobble. Dobble je interesantnija starijem detetu. Igra brzog uočavanje istih simbola. Igrao sam i sa mlađom ali se igra brzo pretvori u nešto drugo, pa i svađu oko pravila, ipak su njena pravila “bolja i ispravnija”.

Cortex Kids. Ovo ipak nije za decu ispod 5 ili 6 godina. Ali je odlična za celu porodicu sa decom uzrasta 5 ili 6 godina pa do 10. Ovu igru imaćemo uskoro u ponudi. Za stariju decu, od 8 godina imamo druge verzije Cortexa.

Color addict je igra brzine, zabave i brzog uočavanja. Odlična je u kombinaciji sa igrom Dobble.

Aha games od Eureke su igre koje su namenjene za jednog igrača ali ne treba misliti da je to zaista igra za 1 igrača. Ne, te igre se sastoje od zadataka različitih težina te isti zadatak mogu rešavati svi, jedan po jedan.

Komentari

0 Komentara

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *