Početna » Proizvodi » Mozganje » Društvene Igre » Čoveče ne ljuti se

Čoveče ne ljuti se

500,00 рсд

Slanik i Biberče za londonfile, tj.za one koji vole dizajn i elemente koji krase glavni grad Engleske, London. Bilo da je to dabldeker, garda, govornice…

Šifra proizvoda: 0072-2 Kategorije: , , , Oznake: , , ,
 

Opis

Čoveče ne ljuti se ili Ne ljuti se čoveče, je drevna društvena igra čiji naziv i nije toliko bitan. Poenta igre je ista, a to je da se zabavite dok igrate ovu igru. Svaki igrač odabere 4 figurice iste boje. Cilj igre je da sve svoje figurice dovedete do svoje jazbine tj.kućice. Igru započinje igrač koji bacanjem kockice dobije najveći rezultat. Na početku igre, svaki igrač ima pravo na 3 pokušaja ali, samo na početku igre. Kad dobije „šesticu“, jednu svoju figuru postavlja na START, zatim baca kockicu još jednom i pomera se za toliko polja koliko je pokazala kockica. Nakon svake „šestice“, igrač ima pravo na još jedno bacanje. Potom može početi sa još jednom figurom ili se pomera za onoliko polja koliki je zbir oba bacanja.

Ako igrač mora stati na polje na kojem je figurica nekog drugog igrača, prosto se „jede“ figurica drugog igrača i to bez ljutnje pojedenog. Na određeno polje „kućice“ se ulazi kada kockica pokaže tačno onoliki broj, koliko je polja igrač udaljen od određenog polja „kućice“. Npr., ako je igrač dva polja udaljen od polja „kućice“, kockica mora pokazati broj 2. Ako pokaže više, igrač ostaje na mestu i čeka novo bacanje. Pobednik je onaj igrač koji prvi dovede sve svoje figurice na sva polja „kućice“.

Ostale društvene igre možete pogledati klikom na Igre.

Karakteristike:
igra za 2 do 4 igrača,
PVC tabla za igranje,
šesnaest plastičnih pijuna,
1 kockica,
Zemlja porekla: Srbija.

Dodatne informacije

Težina 0.4 kg

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Čoveče ne ljuti se”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *