Društvene igre testirane na deci, tata odobrio

od strane | feb 1, 2023 | 0 Komentara

Društvene igre koje sam testirao na deci, naravno svojoj. Kada su već moja (bar mi tako žena veli) odlučio sam da i ja njih malo iskoristim za sve one glavobolje koje će mi doneti kada započnu svoj društveni život u koji ne žele da se roditelji mešaju.

E dok ne dođe taj period, a poučen iskustvom “starijih” roditelja, ja sam odlučio da ih iskoristim. Kao što rekoh, moja su i odgovoran sam za njih do punoletstva.

Društvene igre koje sam igrao sa decom, uzrasta 5 i 9 godina, nisu preteške. Ipak je razlika između njih velika tako da sam se kod izbora igara vodio prema mlađem detetu.

Klasične Džepne igre poznate svima ne bih objašnjavao. Ali su idealne za transport na zimovanja i letovanja jer su male i lako se nose tj.prenose. Plus što su magnetne. Kada sam spomenuo klasične, ovde sam mislio na Ne ljuti se čoveče, mice, šah itd.

Prva igra koju sam testirao je Sleeping Queens. Igru je inače smislilo dete koju su posle doradili njeni roditeljij. Igra jje zabavna, ali zaista zabavna. Prednost ove igre je što se može nositi na putovanja. Cilj igre je sakupiti što više kraljica prateći uputstva igre vodeći računa o specijalnim kartama. Odlično za dete da se upoznaje sa brojevima. Ovde se ne zahteva sabiranje i slično, nego npr.prepoznavanje duplih brojeva i slika na specijalnim kartama.

Sledeća igra koju sam probao je Lukava Podvala. Ukoliko volite Uno, onda je ovo prava igra. Oslanja se na logiku Uno igre ali sa dodatnim specijalnim kartama. Pre svega ovo je igra gde je poželjno varanje. A kada deca čuju tu reč, odmah se prihvate ovde igre. Pored standardnih karata sa brojevima u igru su ubačene i neke dodatne tkz. specijalne karte. Otkrićemo nekoliko njih, a to su karte Komarac, Čekić, Varalica, Vidovita karta itd. Pobednik je onaj igrač koji se prvi otarasi karata.

Naredna igra je Zombie Kidz. Iskreno, ovu igru je više zavolelo starijje dete, tako da sam uglavnom igrao sa starijim detetom. Razlog je taj što je ovo kooperativna igra i starije dete je uvek govorilo mlađem šta da radi, što se baš njoj i nije dopalo. Igra je dobra, ali za naš uzrast baš i nije.

Ukoliko volite logičke igre, ona ja Marble Circuit prava stvar. Ovu igru možete svi igrati tako što se dogovarate kako rasporediti elemente ne bi li svi klikeri došli na zadato mesto. Sa druge strane ovu igru može igrati i jedan igrač, što je super za one situacije kada je deci dosadno, a Vi ne dozvoljavate telefone.

Komentari

0 Komentara

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *