Wingspan

Početak 5 Proizvod 5 Wingspan

6.300,00 RSD

Nema na zalihama

Šifra proizvoda: 0215 Kategorije: , ,

Besplatna dostava preko 4000 dinara

Plaćanje: pouzeće, kartica ili žiro-račun

Sve cene su sa uračunatim popustima i PDV-om.
Nastojimo da budemo što precizniji u opisu proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

Wingspan je društvena kompetitivna igra, koja je od trenutka kada je izašla 2019. godine postala pravi hit. Stekla je simpatije i stručne javnosti osvojivši Kennerspiel des Jahres (najbolja “kompleksna” igra godine) koju dodeljuje stručni žiri, i igrača širom sveta osvojivši čak sedam Golden Geek nagrada. Wingspan je odneo pobedu u svih sedam kategorija u kojima je bio nominovan (Igra godine, Art i prezentacija, porodična igra, kartična igra, najinovativnija igra, strateška igra, solo igra), a kriterijum za dodelu nagrada su bili glasovi igrača.

U realizaciji srpskog izdanja igre Wingspan bio je uključen ornitolog i lingvista, autor Ornitološkog leksikona u izdanju Matice Srpske, pošto mnoge vrste ptica iz Severne Amerike uopšte nemaju naziv na srpskom jeziku.

U svojoj srži Wingspan je engine building igra. To znači da ćete tokom igre odigravati akcije koje će vam donositi specijalne sposobnosti i unapređenja koja ćete kombinovati tako da ih maksimalno iskoristite u svoju korist. Ove sposobnosti u igri Wingspan dolaze u vidu karata koje predstavljaju ptice u vašem rezervatu prirode. Ptice mogu da imaju jednu od tri moguće vrste sposobnosti ili da uopšte nemaju specijalnu sposobnost. Bele sposobnosti se aktiviraju, samo jednom, kada se ptica odigra. Ljubičaste sposobnosti mogu da se aktiviraju na protivničkom potezu, ako se ispune određeni uslovi. I na kraju, najčešće i najbolje sposobnosti su braon boje i one se aktiviraju uvek kada iskoristite akciju staništa u kojem je ptica nastanjena. Staništa se nalaze na tabla za igrače. Svako stanište je povezano sa jednom akcijom - uzimanje hrane, polaganje jaja ili vučenje novih karata sa pticama. Kada odradite akciju vezanu za stanište možete da aktivirate i sve braon akcije vaših ptica u tom staništu, sa desna na levo. Na kraju igre pobednik će biti onaj ljubitelj ptica koji je uspeo da privuče najređe vrste ptica i koji je napravio najfunkcionalniji rezervat prirode.

Wingspan ima sve odlike dobre igre. Relativno jednostavna pravila, koja ćete lako savladati, ali i kompleksne odluke i veliki broj opcija na koje ćete naići tokom same igre. Kvalitet komponenata, od minijaturnih jaja, preko hranilice za ptice pa do same kutije, koji je na veoma visokom nivou i fenomenalne ilustracije ptica značajno doprinose uživnju tokom igranja ove sjajne igre!

Nagrade:
2020 JUG Adult Game of the Year Winner
2020 Guldbrikken Best Adult Game Nominee
2020 Gra Roku Family Game of the Year Nominee
2019 Tric Trac d'Argent
2019 Swiss Gamers Award Winner
2019 Nederlandse Spellenprijs Best Expert Game Nominee
2019 Meeples' Choice Nominee
2019 Lys Passioné Finalist
2019 International Gamers Award - General Strategy: Multi-player Nominee
2019 Gouden Ludo Best Expert Game Winner
2019 Golden Geek Most Innovative Board Game Winner
2019 Golden Geek Board Game of the Year Winner
2019 Golden Geek Best Strategy Board Game Winner
2019 Golden Geek Best Solo Board Game Winner
2019 Golden Geek Best Family Board Game Winner
2019 Golden Geek Best Card Game Winner
2019 Golden Geek Best Board Game Artwork & Presentation Winner
2019 Deutscher Spiele Preis Best Family/Adult Game Winner
2019 Board Game Quest Awards Game of the Year Winner
2019 Board Game Quest Awards Best Production Values Winner
2019 5 Seasons Best International Strategy Winner

Karakteristike:
Jezik: srpski,
Zemlja porekla: Kina.

Komentari

Komentara

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Wingspan“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *