Utopia

Početak 5 Proizvod 5 Utopia

1.799,00 RSD

Besplatna dostava preko 4000 dinara

Plaćanje: pouzeće, kartica ili žiro-račun

Sve cene su sa uračunatim popustima i PDV-om.
Nastojimo da budemo što precizniji u opisu proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

Utopia je društvena igra gde je gradnja 3D nebodera veoma zagonetno. Utopija je mesto koje nepostoji, idealno mesto koje možete kreirati onako kako vama odgovara.

Kako se igra?

Neophodno je napraviti 3D model gradskog pejzaža gde ne morate brinuti o graževinskim propisima i dozvolama. Gde ne morate podmićivati šefa opštine ili komunalce da nastavite sa radom. Ali će te morati koristiti logiku kako biste postavili nebodere na pravo mesto. Ukoliko uspete, imate priliku da se kandidujete za budućeg gradonačelnika.

Način igranja: Svaka karta za izazove Utopije predstavlja gradski pejzaž koji morate graditi postavljanjem 16 zgrada na 16 građevinskih parcela koje odgovaraju predviđenom gradskom planu.

Plan grada: Utopia ima 16 zgrada 4 različite visine i postoje 4 zgrade svake visine. Plan grada zasnovan je na mreži veličine 4 x 4 koji čini 16 građevinskih parcela. Četiri vertikalne parcele u nizu nazivaju se "COLUMN" (Kolona). Četiri vodoravne parcele u nizu nazivaju se "ROW" (Red).

Izazovi: Postoji 50 kartica izazova za Utopiju podijeljenih u dve faze izgradnje: prva faza (1-25) i druga faza (26-50). Svaka faza izgradnje ima specifična pravila i savete koji će vam pomoći da otkrijete njeno jedinstveno rješenje. Postoji 5 različitih težina u svakoj fazi od težine 1 (laka) do težine 5 (teška). Svi se izazovi mogu rešiti logikom, kombinacije dobijene informacije sa kartica i informacije koje otkrijete kad započnete sa izgradnjom.

Informacije / saveti: Svaka karta za izazov prikazuje ilustraciju 4x4 mreže sa podacima o mreži i oko nje. Označene lokacije zgrada na mreži pokazuju gde trebate postaviti zgradu određene boje / visine pre nego što počnete igrati.

Oko mreže nalaze se strelice. One pružaju informacije kako bi vam pomogli u pronalaženju pozicija zgrade kada gledate određeni red ili kolonu sa tog stajališta.

Svaka faza izgradnje (jedan i dva) ima različite vrste pomoćnih strelica. Pogledajte pravila za svaku fazu da biste razumeli njihovo značenje pre nego što počnete igrati.

Rešenje se nalazi na poledjini svake kartice. Pre nego što proverite odgovor, proverite da li svih 16 građevinskih lokacija odgovara svakoj pomoćnoj strelici.

Prva faza

Pravila: Prva faza pravila slicna je kao SUDOKU. Svaki red i svaka kolona gradskog plana mora imati 4 zgrade različite visine. Ne smete postavljati zgrade iste visine ni u jednom redu ili koloni.

Postavljanje: Ako kartica za izazov sadrži informacije lokacije zgrade u boji, stavite odgovarajuće zgrade u boji na rešetku gradskog plana, kako je naznačeno.
Te zgrade se ne mogu pomerati kada počne igranje. Da biste lakše zapamtili koje zgrade nisu pokretne, stavite bočnu stranu zgrade s najvećim vratima okrenutim prema vama. Tokom igre smestite preostale građevine koje se mogu kretati tokom igranja, tako da mala vrata budu okrenuta prema vama.

Podaci / Saveti: Plavi arapski brojevi unutar bele strelice - prikazuju vam koliko građevina različitih visina možete videti u redu ili koloni sa ove tačke gledišta.

Kad čitate pomoćne strelice , zamislite da stojite ispred reda ili kolone od 4 zgrada različitih visina. Visoka zgrada ispred blokiraće vam pogled na zgrade iza nje, dok kraća zgrada ispred omogućava da vidite zgrade koje se nalaze iza nje. Postavite građevine tako da se podudaraju sa svim pomoćnim strelicama .

Savet: Neke pomoćne strelice pružaju više informacija o lokaciji zgrade od drugih. Prvo potražite i stavite te zgrade, a zatim stavite ostale.

Druga faza

Pravila: Zgrade se mogu postaviti bilo gde. Dopušteno vam je postavljanje zgrada iste visine u isti red ili kolonu.

Postavljanje: Postavite sve zgrade označene bojom kako je naznačeno na rešetki gradskog plana.

Podaci / Saveti: Kao I u prvoj fazi, plavi arapski brojevi unutar bele strelice prikazuju koliko građevina različitih visina možete videti u redu ili koloni sa ove tačke gledišta. Više građevina iste visine računa se samo kao jedna.

Budući da se zgrade iste visine sada mogu smestiti u isti red ili kolonu, u urbanističkom planu nalaze se dodatni saveti koji će vam pomoći oko izgradnje. Beli rimski brojevi unutar crvene strelice, pokazuju koliko građevina iste visine možete videti u redu ili koloni sa tog gledišta.

Napomena: U drugoj fazi možete videti zgrade iste visine koje stoje iza zgrada iste visine.

Pa šta čekate? Uzmi svoj šlem i pravac na gradilište!

Karakteristike:
Baza za utopiju,
50.izazova na karticama,
16.zgrada,
Knjižica sa izazovima. Pravila na srpskom preuzmite klikom na: Utopia-SRB.
Urast: +8.,
Broj igrača: igra za jednog igrača,
Izazova: 50,
Težina: od laganih zadataka do najtežih,
Dimenzija kutije: 22 x 22 x 6 cm,
Zemlja uvoza: EU,
Zzemlja porekla: Kina.

Komentari

Komentara

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Utopia“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *