Olujno Staklo (Kristal)

Početak 5 Proizvod 5 Olujno Staklo (Kristal)

4.000,00 RSD

Besplatna dostava preko 4000 dinara

Plaćanje: pouzeće, kartica ili žiro-račun

Sve cene su sa uračunatim popustima i PDV-om.
Nastojimo da budemo što precizniji u opisu proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

Olujno Staklo (Kristal) je izum koji je star nekoliko vekova, nastalo negde u 17.veku. Popularnost je stekao zahvaljujući admiralu Robertu Ficroju, koji je ovu "vremensku stanicu" koristio na brodu HMS Bigl. Zbog toga se često ime admirala vezuje za pronalazača ovog izuma. Treba reći da je čovek oduvek želeo da predvidi vreme, pa i dan danas svi to radimo slušajući vremensku prognozu. Postoje mnogi izumi za tu namenu, a jedan od njih je i Olujno staklo ili olujni kristal.

Postavlja se pitanje kako to "predviđa" i to uz pomoć tečnosti i kristala koji se menjaju. Ovom prilikom skrećemo pažnju da neočekujete čuda i 100% preciznost jer ipak svi smo svesni da i meteorolozi sa najnovijom tehnologijom ne mogu to uraditi. Svesni smo činjenice da i oni danas mnogo greše. Elem, na kristale i tečnost utiče promena temperature vazduha i atmosferskog pritiska. Veća ili manja zamućenost ili promene u veličini kristala menjaju se tokom nekoliko sati. Bistra tečnost, bez nečistoća, pokazatelj je vedrog neba i sunčanog dana, a ako počne da se muti tečnost i da se kristali menjaju, to označava da se bliži naoblačenje i oluja.

Ako tražite preciznu vremensku prognozu za vašu lokalnu oblast, upalite televizor ili svoj pametni telefon. Ovo je ipak dekorativna naprava koja pogađa u oko 50% fo 60% slučajeva. Zaista je lepo videti kako se kristali menjaju kada oluja nailazi.

Mala napomena koju nam je poslao kupac Nikola. Očigledno se daleko bolje razume u ovu tehniku:
Kada se otvori , ceo taj sistem prvo mora da se osposobi za rad. Prvo šta treba da se uradi je da se staklo ubaci u činiju sa mlakom vodom i polako mrda da bi se svi kristali skroz rastopili. Sve dok tečnost ne ostane skroz bistra, sa što manje kristala, praktično bez kristala.
Potom treba da se osuši i ohladi, postavi u stalak i za dva do tri sata Olujno staklo će pokazivati prve znake zivota. Ne mora da se drži se na Suncu ili prozoru. Sve što mu treba je protok svežeg vazduha, pošto radi na principu elektro-magnetnog polja i promena koju svaka vremenska nepogoda donosi.

Detaljne instrukcije na engleskom možete preuzeti klikom na: Uputstvo.

Karakteristike:

Materijal: staklo,

Zemlja uvoza: Velika Britanija,

Zemlja porekla: Kina.

Dodatne informacije

Težina 1 kg

Komentari

Komentara

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Olujno Staklo (Kristal)“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.