Nikola Tesla Bobblehead

Nikola Tesla Bobblehead figurica mrdajuće glave i sijajuće sijalice. A sad malo da se uozbiljimo. Figurica u čast jednog od najvećih naučnika srpskog porekla sa prostora Balkana.

3.500,00 рсд

Sve cene su sa uračunatim popustima i PDV-om.
Nastojimo da budemo što precizniji u opisu proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

Nikola Tesla Bobblehead figurica mrdajuće glave i sijajuće sijalice. A sad malo da se uozbiljimo. Figurica u čast jednog od najvećih naučnika srpskog porekla sa prostora Balkana. Nama je čast da u ponudi imamo figuricu čoveka čija je dela i radove upoznao ceo svet i to sa velikim zakašnjenjem. Tek u 21.veku o njemu priča ceo svet.

Genije Nikola Tesla, rođen u Smiljanu 1856.godine, bio je srpski pronalazač, inženjer elektrotehnike i mašinstva, najpoznatiji po svom radu na sistemu naizmenične struje. Neshvaćen tada, kao i svaki revolucionar, dugo vremena je trebalo da se prihvate njegove ideje i radovi kao nešto bez čega celo čovečanstvo ne može dalje napredovati. A posebno ideja njegovog sistema da naizmenična struja omogućava bezbedniji, lakši i efikasniji način prenosa električne energije na daljinu. Tome u prilog ide i njegova ključna uloga u izgradnji hidrocentrale na Nijagarinim vodopadima.

Elem, o njemu i njegovim delima nema kraja. Ali ono što je najtužnije je da je preminuo neshvaćen i siromašan.

Karakteristike:
Visina oko 23 cm,
Materijal: plastika,
Licencirani proizvod.

Dodatne informacije

Težina 0.5 kg

Komentari

Komentara

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Nikola Tesla Bobblehead“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *