Codenames (SRP)

Početak 5 Proizvod 5 Codenames (SRP)

2.600,00 RSD

Besplatna dostava preko 4000 dinara

Plaćanje: pouzeće, kartica ili žiro-račun

Sve cene su sa uračunatim popustima i PDV-om.
Nastojimo da budemo što precizniji u opisu proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

Codenames je društvena igra koja je osvojila nagradu kao najbolja igra 2016.godine. Od sada i na srpskom jeziku. Codenames i predstavlja igru asocijacije koja se igra u dva tima i to od 4. do 8. igrača.

Kako se igra?

Podelite se na dva tima. Ono što je sjajno, a to je da broj igrača ne mora da bude paran. Na sto postavite 25 karata u mrežu od 4 x 5 (svaka karta ima po jednu reč na sebi) i svaki tim izabere svog vođu i spremni ste da se igrate!

Vođe ekipa dobijaju kartu kojom će se voditi kroz igru u pokušaju da pozicioniraju svoje agente na prava mesta po tabli i samo oni znaju gde koji agent treba da se nađe... Ekipa koja uz pomoć svog vođe prva otkrije pozicije svih svojih agenata je pobedila!

Ne znam da li ne potrebno napomenuti da vođu ekipe treba pažljivo odabrati. Vođe daju jednu reč i jedan broj! Verujte mi, vođa ekipe ne sme da srlja! Reč treba da ih asocira na sto više karata na tabli na kojima se nalaze njihovi agenti, a broj govori na koliko je karata vođa tačno mislio.(Deluje prosto ali nije!)

Zašto nije prosto kao što izgleda pitate se!

Zato što će se na tabli nalaziti i slučajni prolaznici koji će vam kada ih otkrijete skratiti potez ali ček-ček, to nije sve, tu je i ASSASIN (ubica) koji čeka u zasedi na mestu jedne karte i nada se da će neko slučajno da se upeca za njegovu kartu. U tom slučaju ekipa koja je na njega naletela je "pokojna". Treba napomenuti da se igra može sjajno igrati i u varijanti za 2 i 3 igrača sto je retkost za ovakve igre, a u pravilima možete pronaći varijacije za taj broj igrača. Teško je zamisliti da je "igra asocijacija" pobrala tolike simpatije i začarala sve one koji vole "PARTY" žanr ali je tako!

Upustvo na srpskom jeziku dolazi u pakovanju. Ukoliko želite, možete preuzeti i online verziju: Uputstvo.

Ostale društvene igre možete videti klikom na društvene igre.

Karakteristike:
Jezik: Srpski,
Dizajner: Vlaada Chvatil,
Složenost igre: 1,3 od 5,
Uzrast: +14 godina,
Vreme trajanja po partiji: +15 minuta.

Komentari

Komentara

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Codenames (SRP)“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *