Catan Gradovi i Vitezovi

Početak 5 Proizvod 5 Catan Gradovi i Vitezovi

4.600,00 RSD

Nema na zalihama

Besplatna dostava preko 4000 dinara

Plaćanje: pouzeće, kartica ili žiro-račun

Sve cene su sa uračunatim popustima i PDV-om.
Nastojimo da budemo što precizniji u opisu proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

Catan Gradovi i Vitezovi je nova Katan ekspanzija za igru Katan (Catan). U ovoj ekspanziji su promenjena pravila tako da igrači počinju sa jednim gradom i jednim naseljem i oni sada mogu da proizvedu jedan od 3 nova resursa i to: novac, papir i tekstil.

Novi resursi su potrebni za izgradnju novih građevina i pravljenja vitezova. Umesto karata unapređenja, izgradnja građevina vam daje pristup novim špilovima karata. Vitezovi mogu da oteraju protvničke vitezove, mogu da pomere pljačkaše sa vaših polja i mogu da brane kada napadnu varvari. Tokom igre, varvari će se približavati ostrvu sve bliže i bliže. Kada varvari stignu, njihova snaga je jednaka broju svih naselja i gradova u igri. Samo vitezovi mogu da odbrane napad varvara. U slučaju da se ne odbranite, jedan vaš grad je uništen i zamenjen naseljem.

U društvenoj igri Katan igrači pokušavaju biti dominantna snaga na ostrvu Katan gradeći naselja, gradove i ulice. U svakom krugu bacaju se kocke koje određuju koji će resursi biti proizvedeni. Igrači sakupljaju te resurse kako bi izgradili svoju mrežu na ostrvu te prvi sakupili 10 pobedničkih bodova. Katan je osvajač mnogih nagrada i jedna je od najpopularnijih igara u istoriji društvenih igara zahvaljujući činjenici da se podjednako sviđa i novim i iskusnim igračima društvenih igara.

Proširenje Cities & Knights uvodi u igru nove elemente - vitezovi koji štite vaš posed, potom nove mogućnosti u izgradnji gradova koje proširuju taktičku širinu i dubinu igre.

Napomena: Ne može se igrati bez osnovne igre Catan. Kartice su na slovenačkom ali dobijate upustvo na srpskom jeziku. Obavezno tražite upustvo od nas ukoliko zaposleni zaboravi da Vam da.

Karakteristike:
Broj igrača: 3-4,
Vreme za igru: 90 minuta,
Urast: 10+ godina,
Upustvo na srpskom: Pravila igre.

Catan je višestruko nagrađivan

2011 Ludo Award Best Board Game Editor's Choice Winner
2005 Gra Roku Game of the Year
2004 Hra roku Winner
2001 Origins Awards Hall of Fame Inductee
1996 Origins Awards Best Fantasy or Science Fiction Board Game Winner
1995 Spiel des Jahres Winner
1995 Meeples' Choice Award
1995 Deutscher Spiele Best Family Game Winner.

Komentari

Komentara

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Catan Gradovi i Vitezovi“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *