Bubašvaba (Cockroach Poker Royal) (SRP)

Početak 5 Proizvod 5 Bubašvaba (Cockroach Poker Royal) (SRP)

1.500,00 RSD

Šifra proizvoda: 0904 Kategorije: , ,

Besplatna dostava preko 4000 dinara

Plaćanje: pouzeće, kartica ili žiro-račun

Sve cene su sa uračunatim popustima i PDV-om.
Nastojimo da budemo što precizniji u opisu proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

Bubašvaba (Cockroach Poker Royal) je igra na srpskom jeziku. Ovo je veoma zabavna društvena igra prikupljanja obrnutih setova koja nema nikakve veze sa pokerom, osim što se igra bazira na blefiranju. Igra se sa kartama koje prikazuju bubašvabe, pacove i smrdljive bube a cilj je naterati drugog igrača da prikupi 4 karte stvorenja od bilo koje vrste ispred sebe.

Špil uključuje 64 karte, po osam kopija od svake od osam vrsta stvorenja. Postavka igre je prosta, potrebno je da promešate špil i podelite igračima karte. U svom potezu, igrač uzima jednu kartu iz svoje ruke, stavlja je licem na dole na sto, gurne je igraču po svom izboru i naznačava vrstu stvorenja, na primer, "smrdljiva buba". Igrač koji prima kartu mora da odabere:

- Da li će da sačuva kartu i kaže "tačno" ili "netačno", zatim je otkriva. Ako igač pogreši u svojoj tvrdnji, on stavlja kartu licem nagore ispred sebe na sto; ako je u pravu, igrač koji joj je dao kartu stavlja je licem nagore ispred sebe.

- Pogleda kartu, a zatim je doda licem nadole drugom igraču, pritom ili izgovarajući originalnu vrstu stvorenja ili izgovarajući novi vrstu. Ovaj novi igrač ponovo ima izbor da prihvati kartu ili da je prosledi na isti način, osim ako su svi ostali igrači već videli kartu, u kom slučaju igrač mora izabrati prvu opciju.

Igrač koji je izgubio izazov i morao je da stavi kartu ispred sebe na sto, počinje sledeću rundu. Igra se završava kada igrač nema karte za prosleđivanje u svom potezu ili kada igrač ima četiri karte istog stvorenja na stolu ispred sebe. U oba slučaja, ovaj igrač gubi, a svi ostali pobeđuju.

U društvenoj igri Cockroach Poker igrači se bore sa bežanjem od poraza. Svi igrači imaju samo jedan cilj a to je da oni ne budu gubitnik, jer je gubitnik samo jedan!

Igra je veoma slična našoj igri Lukava podvala.

Nagrade i priznanja igre Bubašvaba

2007 Hra roku Nominee
2006 As d'Or - Jeu de l'Année Nominee
2005 Japan Boardgame Prize Best Foreign Game for Beginners
2004 Spiel des Jahres Recommended
2004 Kinderspielexperten "8-to-13-year-olds" Nominee
2004 Fairplay À la carte Runner-up

Karakteristike:

  • Pravila na srpskom jeziku,
  • Broj igrača: 2 do 6,
  • Vreme partije: 15 do 25 minuta,
  • Uzrast: +8 godina,
  • Kupljeno u Srbiji,
  • Zemlja porekla: Kina.

Komentari

Komentara

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Bubašvaba (Cockroach Poker Royal) (SRP)“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *