Bez straha do šaha (NTC)

Bez straha do šaha (NTC), čiji su autori dr Ranko Rajović i Marina Ilić, proglašena je za društvenu igru 2018.godine na projektu EU ERASMUS…

2.499,00 рсд

Bez straha do šaha (NTC), čiji su autori dr Ranko Rajović i Marina Ilić, proglašena je za društvenu igru 2018.godine na projektu EU ERASMUS - NTC for all i to kao najbolja igra za aktivaciju duboke pažnje kod dece.

NTC šah je igra koja kod deteta razvija širok spektar sposobnosti i znanja koje pozitivno utiču na ukupni razvoj. Svojim sadržajem, pravilima i neobičnim načinom igre motiviše decu da uđu u svet šaha. Igra animira decu i podstiče im pažnju i istrajnost, dok postepeno ovladavaju sopstvenim impulsima. NTC šah osposobljava dete da samostalno predviđa, kombinuje, zaključuje i misli. Dete rešava problemske situacije i angažuje intuiciju. Prati poteze protivnika i na osnovu toga, gradi ličnu strategiju.

NTC šah - Bez straha do šaha je igra namenjena svima koji žele bez muke da nauče da igraju klasični šah. Takođe, svi koji znaju pravila klasičnog šaha uživace u nesvakidašnjim pravilima NTC šaha u kojem se ne jedu figure, već asocijacije na figure - sličice. Konj nosi seno, lovac sokola, a top nosi starinski brod. Pobednik je onaj ko odnese više sličica.

Bez straha do šaha kod dece podstiče:
poboljšanje koncentracije
razvoj fine motorike
razvoj vizuelnih i matematičko-logičkih sposobnosti
povezivanje, kombinovanje i pronalaženje novih ideja, što doprinosi razvoju funkcionalnog znanja.
Igra Bez straha do šaha je na drugoj međunarodnoj konferenciji „Novi izazovi u edukaciji“ proglašena je za „NTC igru godine 2018“. Autori igre su Ranko Rajović i Marina Ilić.

Karakteristike:
Zemlja porekla: Srbija.

Dodatne informacije

Težina 0.7 kg

Komentari

Komentara

Budite prvi koji će napisati recenziju “Bez straha do šaha (NTC)”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *