Alhambra (SRP)

Početak 5 Proizvod 5 Alhambra (SRP)

4.800,00 RSD

Šifra proizvoda: 1383 Kategorije: ,

Besplatna dostava preko 4000 dinara

Plaćanje: pouzeće, kartica ili žiro-račun

Sve cene su sa uračunatim popustima i PDV-om.
Nastojimo da budemo što precizniji u opisu proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

Društvena igra Alhambra Revidirano Izdanje (na srpskom jeziku) namenjena je za 2 do 6 igrača a cilj igre je da izgradite što skuplju i veću građevinu, sa puno neprekidnih zidova.

U Vašoj Alhambri na početku imate samo centralni trg sa fontanom, a sve dodatne zgrade moraćete da kupite na pijaci. Na pijaci se nalaze zgrade koje imaju svoju cenu i svoju boju. Svaka boja ima drugačiju vrednost. Zavisno od mesta na kome se nalaze na pijaci, zgradu možete kupiti samo jednom vrstom novca od moguće četiri. Na početku ćete dobiti nešto novca, dovoljno da počnete, nakon čega možete iskoristiti svoj potez da pokupite još para ili da kupite deo grada. U Alhambri se tri puta broji Vaša aktivnost – tako da od početka treba da vodite računa da su Vam svi spoljašni zidovi spojeni i što duži, da dominirate u nekoj od boja građevina, po mogućnosti u onim bojama koje nose više poena. Igra se završava kada na tržištu zgrada više nema novih pločica građevina koje možete da postavite. Igra je veoma kvalitetna i spada u tzv. “euroigre”, a izostaje jedna od glavnih karakteristika takvih igara – komplikovanost. Alhambra je vrlo jednostavna za objašnjavanje, ne postoje komlikovane radnje i pravila, pa je pogodna za nove igrače. Iako je lagana za naučiti igranje zahteva da se potrudite i da smislite dobru strategiju na osnovu onoga što vidite ispred ostalih igrača.

Igra koja će Vas držati zainteresovanim duže vreme, u kojoj ćete mrzeti svoje protivnike najviše na svetu ukoliko Vam uzmu željenu građevinu. Svaki igrač ima svoju strategiju kako doći do pobede, zato je i misaono izazovno igrati je, ali mnogo toga zavisi i od sreće – koja će se građevina pojaviti na tabli, koji novac možete da pokupite…

Alhambra, palata i tvrđava mavarskih monarha iz Granade u Španiji. Ime Alhambra, koje na arapskom znači "crvena", verovatno potiče od crvenkaste boje tapije (nabijene zemlje) od koje su izgrađeni spoljni zidovi tvrđave. Sada možemo i o igri…

Društvena igra Alhambra, nagrade i priznanja:
2005 Vuoden Peli Adult Game of the Year Winner
2005 Vuoden Peli Adult Game of the Year Nominee
2005 Nederlandse Spellenprijs Nominee
2005 Juego del Año Finalist
2005 Hra roku Nominee
2005 Årets Spill Best Family Game Winner
2005 Årets Spill Best Family Game Nominee
2004 Hra roku Nominee
2003 Spiel des Jahres Winner
2003 Spiel des Jahres Nominee
2003 Japan Boardgame Prize Best Foreign Game for Beginners Nominee
2003 Japan Boardgame Prize Best Advanced Game Nominee
2003 International Gamers Awards - General Strategy; Multi-player Nominee
2003 Essener Feder Best Written Rules Winner
2003 Deutscher Spiele Preis Best Family/Adult Game 2nd Place

Specifikacije
Težina igre: 2 od 5 (1 je lako, 5 je teško)
Broj igrača: od 2 do 6
Uzrast: od 8 pa na više godina
Trajanje partije: od 45 do 60 minuta
Preporuka: Nije za decu mlađu od 3 godine
Jezik: Srpski
Zemlja uvoza: Kina
Zemlja porekla: Kina

Komentari

Komentara

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Alhambra (SRP)“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *