O nama

Indetifikacioni podaci firme

Naziv firme: Gadget 4 Gift d.o.o.
Adresa sedišta firme: Omladinskih brigada 2/19
Mesto: 11000, Beograd
Matični broj: 20796464
PIB: 107410331
Tekući račun: 105-13343-61
Naziv banke: AIK banka
Pitanja: pošaljite nam upit.

Ah kako je to lepo, pisati sve najlepše o sebi.

Imati posebnu stranu i bacati po njoj samo ''pozitivne'' superlative.

Nekada, ne tako davne 2007. godine, krstareći internetom u želji da pronađemo nešto neobično što bi moglo biti „ono pravo“, naleteli smo na par proizvoda koji bi nam pomogli u tome. U želji da posedujemo koji, suočili smo se (ne baš po prvi put) sa uzrečicom OVO JE SRBIJA. Hmm, razumeće me svi oni koji su naručivali neke proizvode preko interneta te davne 2007.godine... Al šta ćeš, volEm je! Zahvaljujući okolnostima srpski sam se zainatio da ostvarim svoju zamisao i eto nas!

Nakon nekoliko meseci teškog razmišljanja (bolje reći ratovanja), pobeda je bila naša! Sa zadovoljstvom smo vam predstavili, u vidu on-line kataloga, sve te zabavne, neobične, urbane i originalne igračke i nekoliko fascinantnih tehničkih stvari sa određenom specifičnom funkcijom, koje vam apsolutno nisu potrebne, ali bude u vama onu goblinsku strast za posedovanjem.

Sada uživamo u novim izazovima, otkrivanjem najnovijih zafrkancija i trudimo se da sa vama otvoreno govorimo o tome. Ukoliko se i vi ludo zabavljate na našem sajtu naša misija je ispunjena!

Svaka zanimljiva ideja, predlog, sugestija ali i primedba nam je dobrodošla, jer cilj našeg postojanja i jeste zabaviti normalne, originalne, kreativne i dobronamerne ljude, pa makar i samo na trenutak!


Deo ekipe Gadget 4 Gift:

Neven Vedran
P.Neven P.Vedran

 

Šta je to "Gadget"

 

Mnogi se pitaju šta je to "gadget" i kako se čita. Prvo da krenemo od lakšeg dela.
Kako se čita? Gadžet ili gedžet, s`obzirom kako datu reč izgovaramo poprilično daleko od mesta gde se prvi put pojavila, vremenom je postalo potpuno svejedno.

Prvi pisani dokaz reči "Gadget" nalazi se u knjizi Roberta Brauna iz 1886.godine "Spunyarn and Spindrift, A sailor boy’s log of a voyage out and home in a China tea-clipper" (ne terajte nas da prevodimo), medjutim samo objašnjenje reči gedžet nije dato.

Međutim, postoji jedna priča za koju se smatra da je najprihvaćenija i da reč "Gadget" vodi poreklo od francuske reči "Gažet". A šta je Gažet...pa krenimo redom.
Poreklo reči datira davne 1885-86 godine kada je u njujoršku luku uplovila francuska regata "Izer" sa 350 delova Statue Slobode, koja je nešto kasnije i sastavljena na njjujorškom ostrvu u punoj veličini od 46,5 metara i 225 tona težine. Kakav poklon od Francuske gradu Njujorku...ko bi rekao da će postati i sam simbol Jabuke.
Vratimo se još malo unazad. Veoma bitna prodavnica za ovu priču je Gaget, Gauthier & Co. Čiji su vlasnici dva francuza Gažet i Gotje. Sama prodavnica nalazi se u ulici Šazel, blizu Trijumfalne kapije. U ovoj radionici je Statua Slobode izrađivana punih devet godina, uz pomoć autora Augusta Bertoldija i neizbežnog velemajstora za glomazne čelične konstrukcije Gustava Ajfela.
Dva navedena gospodina Gaget i Gotje su uvidela da će buduća statua postati simbol i da iskoriste popularnost buduće statue. Te su prinili na rad i napravili ogromnu količinu minijaturnih Statua Slobode i stavili i promet kao dodatan prihod 26.oktobra 1886. godine.
Kako Amerikanci pa i ostali turisti nisu previše marili na tačan izgovor Statue Slobode, "Miss Liberty", već ih je privukla malena pločica na dnu statue sa nazivom proizvođača koji je glasio "Gaget" (Gažet). Te su malenu statutu i prozvali "Gažet", a iz američke polupismenosti po pitanju francuskog jezika (a i ostalih) sama reč je dobila dodatno "D" radi lakšeg i njima logičnijeg izgovora. E tako je dragi moji nastala reč "Gadget. Glavna priča koja je kružila gradom je: "Gde si kupio to i šta ti je to?", "E, pa to je Gadžet ili Gedžet". Ostalo je istorija.

Gedžet ili Gadžet, kako je danas usvojeno, postao je internacionalni naziv za napravu, fascinantnu tehničku stvar, koja izaziva isti stepen divljenja (što je i najvažnije) kao onomad minijaturna Statua Slobode. Danas gedžete vezujemo za male tehničke naprave ili aplikacije, programe, zatim spravice, objekate, uređaje, koji imaju neku određenu specifičnu funkciju, pri čemu se moraju odlikovati ili dizajnom, orginalnošću, novinom, dimenzijama ili jednostavno divljenjem. Gedžeti su se pre svega prvo odomaćili u kuhinji: Kitchen Gadgets su bile naprave poželjne u domu svake Američke domaćice: seckalice, mašine za pranje, tosteri, mašine za peglanje...Potom se data reč proširila i na sve ostalo..tj.na svaku drugu sobu u kući.

Treba napomenuti i da je nadimak prvoj atomskoj bombi od strane naučnika Mainheten projekta bio "The gadget". Bomba je testirana na mestu Triniti.
Na kraju osme decenije prošlog veka (1979) prvi gedžet je prošetao i po parkovima, pijacama, ma napolju. To je bio Sonijev Walkman. A danas ne možete zamisliti autobus ili predavanja na faksu bez neke osobe koja sluša muziku.

Svejedno, danas je nezamislivo da vidite nekog ili da znate nekog ko u kući nema bar neki gedžet, bilo da je to mobilni telefon, mp3 plejer, digitalnog fotoaparata, usb proizvoda, laptopa, kamere...možemo ovako do sutra.
Neke od najpoznatijih fraza vezanih za gedžete:
Gedžeti su sve ono suvišno ali istovremeno i toliko potrebno.
Stvari koje ti ne trebaju ali koje stvarno istinski želite.
Gedžeti su stvarcice koje imaju specifičnu namenu. šesto su neobični, blesavi I jedinstveno dizajnirani.
Razlika izmedju gedžeta I gizmoa je u tome sto gizmoi imaju pokretne delove za razliku od gedžeta. Jedinstveni primer je digitalni sat I analogni sat. Digitalac je gedžet a analogni je gizmo.
Gedžeti su spravice, zezalice koje izazivaju divljenje.
Ako želite kupiti novi gedžet, ne treba Vam čudo…trebaju Vam pare.
Pokloni za ljude koji imaju sve. Problem većine kad kupuju poklon. Jer kod nas tih problema nema.
Svaki dan je poklon. Svaki dan je iznenadjenje. Ako ste tužni, rastrojeni, iznureni, dodjite i sigurno će Vam naši proizvodi izmamiti osmeh.

Nadam se da ste shvatili koren i značenje reči GADGET.

PRODAJNA MESTA

Novi Beograd

YUBC, Bul.Mihaila Pupina 10e/lok.10. (nisko prizemlje). Tel: 060.30.70.523

Beograd Stari Grad

Skadarska 10, Stari Grad. Tel: 060.30.70.524.

Beograd Žarkovo

Trgovačka bb, TC Mondo/lok 27, Žarkovo. Tel: 060.30.70.526

Niš

Trg Kralja Milana bb, Lokal 42/2, (stari podzemni prolaz). Tel: 060.30.70.520

Novi Sad

TC Bazar, Bul. Mihajla Pupina 1., lok. 2.9 (2.sprat). Tel: 060.30.70.514

Naručivanje

Lično preuzimanje

U našim maloprodajama

Telefonom

060.30.70.523

SMS

060.30.70.523

Internet veb sajt

Poručite preko našeg vebsajta a dostava je pouzećem.

O nama

Gadget 4 Gift je sinonim za kreativne, urbane, jedinstvene i neobične poklone. Ukoliko želite podariti poklon koji je originalan i drugačiji, posetite naš sajt ili slobodno dođite u našu prodavnicu i postanite deo naše kreativne družine. Naši pokloni su za nju i njega, za sebe i druge, za mlade i stare i sve one koji još uvek nisu spremni da odrastu. Postojimo još od 2007.godine i od tada širimo osmehe i nudimo kreativna rešenja. Više info: O nama.

Veleprodaja

Dok drugi nude proizvode mi pružamo kreativna rešenja. Ukoliko su Vam su neki proizvodi privukli pažnju, slobodno nam se obratite i kažite svoje želje, a mi ćemo se potruditi da ih i ispunimo. Uštedite vreme tražeći originalnost. Ne tražite dalje jer mi se trudimo uvek biti prvi i jedinstveni. Takođe smo i zastupnici nekoliko robnih marki koje možete pronaći u našoj ponudi.
Više info: Veleprodaja.