Dečija Edukativna Karta Sveta

Dečija Edukativna Karta Sveta

1.499,00din
  • Prodavac: Greb karte
  • Tip: 0533
  • Raspoloživost: Na lageru

Prodajna mesta

Pogledajte adrese naših prodavnica klikom na: prodavnice.

Besplatna dostava

Besplatna dostava za sve narudžbine preko 3000 din.

Naručite i telefonom

Ukoliko se žurite možete pozvati ili poslati sms na 060.30.70.523.

Ovo je veeeelika, ali zaista veeeelika karta prepuna informacija za decu koja se po prvi put upoznaju sa našom planetom kružnog oblika ali u pljosnatom izdanju na zidu. Valja objasniti kako je to nešto okruglo sada ravno i pljosnato. Nema šta, valja im objasniti da ne plutamo na leđima kornjače i da nismo ravna površina kako se to u dalekoj istoriji mislilo.

Dečija karta sveta je aktuelna reprezentacija karte sveta napravljena za decu. Karta ima, kako estetski, tako i edukativni karakter. Zabavna je i omogućava deci da otkriju i istražuju u prostoru i vremenu. Karta je ilustrovana sa preko 400 predivnih ilustracija i u potpunosti je aktuelna (jul 2015.), sto znači da su ucrtane sve najnovije države sveta.

Šta sve mogu na naučim sa Dečije karte sveta?

Da, to je upravo pitanje koje smo mi postavili kada smo je pravili. Odgovor je:svašta može mašta!
Na primer:
Da u Kostariki ima više od 1000 vrsta leptira
A da li znate gde se Kostarika nalazi?
Da je Amazonska prašuma izvor 40% kiseonika na čitavoj planeti!
Možete li da je nađete na našoj karti?
Kazačok je narodna igra u Rusiji i Ukrajini
Evropski bizon - najveća evropska životinja
Pećina Lasko sa crtežima starim i 20000 godina
Škorpija, insekt sa otvrovnom bodljom na vrhu repa
Viktorijini vodopadi: visine 108m i širine čak 1700m
Da li znate gde se nalaze Viktorijini vodopadi?

Glavni gradovi i države

Na karti su crvenim tačkama ucrtani glavni gradovi, crnim slovima su ispisani nazivi država i glavnih gradova, dok su linije koje označavaju granice između država obeležene sivom bojom.
Početkom oktobra 2011. godine je završeno ucrtavanje svih država sveta na karti. Nazivi glavnih gradova su pažljivo upisani, s posebnim osvrtom na naćin kako se oni pišu na srpskom jeziku.

Ilustracije i slojevi na karti

Na Dečijoj karti sveta nalazi se preko 400 ilustracija. Svaka je ručno crtana i digitalno obrađena. Pored svake ilustracije se nalazi broj, koji upućuje na značenje pojma u legendi.
Ilustracije su urađene na šaljiv, zanimljiv i prepoznatljiv način, kako bi se istakle specifične karakteristike svakog pojedinog crteža.
Slojevi su obojeni tako da se jasno vide prelazi između njih: trava zelena, pustinja žuta, planinski venac smeđ (ili braon), voda je plava, a zaleđene površine su bele.

Legenda i zastavice

Svaka ilustracija ima jedan broj pored nje. Taj broj govori da negde na karti postoji i pojašnjenje značenja ilustracije. U donjem delu karte nalazi se ta informacija. U nekoliko kolona, poređanih po rastućem redosledu, nalazi se objašnjenje ilustracija.
Karta je uokvirena brojnim zastavama. Te zastavice reprezentuju zvanične zastave svih država koje se nalaze na karti. Zastave u poređane po abecednom redu i na svojoj površini sadrže ispisan naziv države (gornji deo) i naziv glavnog grada (donji deo).

Piši-briši karta sveta

I samo još jednu stvar da Vam kažemo o našoj karti sveta: po njoj može da se piše. Da, tako je! Pomoću flomastera (baziranih na vodi) Vaše dete može do mile volje da piše po njoj, a da je ne ošteti. A kada se zasiti pisanja može sve to fino da obriše pomoću malo vlažne krpe. Vola! - kao da je nova posle toga.
Ovo pisanje može da pomogne Vašem detetu da zapamti neke stvari. Možda je kreativno i zna da crta pa će da precrtava figurice na njoj. A možda voli samo da šara i to ga čini srećnim, pa neka onda šara koliko hoće, karta će sve to da izdrži.

Karakteristike:
- Dužina i širina: 1350 x 950 mm,
- Razmera: 1:25.000.000,
- Ilustrovana dečija karta sveta sa ucrtanim granicama država

Napišite komentar

Napomena: HTML nije preveden!
  • Loše
  • Dobro
Tagovi:
putovanja, karta, mapa,

PRODAJNA MESTA

Novi Beograd

YUBC, Bul.Mihaila Pupina 10e/lok.10. (nisko prizemlje). Tel: 060.30.70.523

Beograd Stari Grad

Skadarska 10, Stari Grad. Tel: 060.30.70.524.

Beograd Žarkovo

Trgovačka bb, TC Mondo/lok 27, Žarkovo. Tel: 060.30.70.526

Niš

Trg Kralja Milana bb, Lokal 42/2, (stari podzemni prolaz). Tel: 060.30.70.520

Novi Sad

TC Bazar, Bul. Mihajla Pupina 1., lok. 2.9 (2.sprat). Tel: 060.30.70.514

Naručivanje

Lično preuzimanje

U našim maloprodajama

Telefonom

060.30.70.523

SMS

060.30.70.523

Internet veb sajt

Poručite preko našeg vebsajta a dostava je pouzećem.

O nama

Gadget 4 Gift je sinonim za kreativne, urbane, jedinstvene i neobične poklone. Ukoliko želite podariti poklon koji je originalan i drugačiji, posetite naš sajt ili slobodno dođite u našu prodavnicu i postanite deo naše kreativne družine. Naši pokloni su za nju i njega, za sebe i druge, za mlade i stare i sve one koji još uvek nisu spremni da odrastu. Postojimo još od 2007.godine i od tada širimo osmehe i nudimo kreativna rešenja. Više info: O nama.

Veleprodaja

Dok drugi nude proizvode mi pružamo kreativna rešenja. Ukoliko su Vam su neki proizvodi privukli pažnju, slobodno nam se obratite i kažite svoje želje, a mi ćemo se potruditi da ih i ispunimo. Uštedite vreme tražeći originalnost. Ne tražite dalje jer mi se trudimo uvek biti prvi i jedinstveni. Takođe smo i zastupnici nekoliko robnih marki koje možete pronaći u našoj ponudi.
Više info: Veleprodaja.